Συνελήφθη ο Τούρκος σχεδιαστής που λιντσαρίστηκε επειδή γιόρτασε την Πρωτοχρονιά στα Κατεχόμενα

Συνελήφθη ο Τούρκος σχεδιαστής που λιντσαρίστηκε επειδή γιόρτασε την Πρωτοχρονιά στα Κατεχόμενα

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν το σχεδιαστή μόδας, Μπάρμπαρος Σανσάλ, με κατηγορίες υποκίνησης μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια μέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε κατά την αποβίβαση του στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Τούρκο σχεδιαστή μόδας να ξυλοκοπείται από εργαζομένους του αεροδρομίου αργά την Δευτέρα, καθώς αποβιβάζεται από το αεροπλάνο και μεταφέρεται με αστυνομική συνοδεία σε ένα περιπολικό όχημα, έπειτα από δίωξη εναντίον του.

Η επίθεση και η δίωξη στοn Σανσάλ έγινε έπειτα από την ανάρτηση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο ίδιος εμφανίζεται να καλεί τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εορτάζουν το Νέο Έτος «με τόση αισχρότητα, αθλιότητα και φτώχεια να υπάρχει στη χώρα», λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση του ενόπλου στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Συνεχίστε να γιορτάζετε σε αυτόν τον εξευτελισμό, την μιζέρια και την αθλιότητα», τόνισε στο βίντεο.

Σημειώνεται ότι ο Σανσάλ έχει επικρίνει επανειλημμένα δημοσίως το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ενώ στο βίντεο κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «το μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που βρίσκονται στη φυλακή», αλλά και για «τη διαφθορά και τις δωροδοκίες» στην Τουρκία.