ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αιματηρή εξέγερση με 33 νεκρούς σε φυλακή της Βραζιλίας

Νέα αιματηρή εξέγερση με 33 νεκρούς σε φυλακή της Βραζιλίας

Τουλάχιστον 33 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε νέα εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή της Βραζιλίας, αυτή τη φορά στη βόρεια πολιτεία Αμαζόνας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μόλις πέντε ημέρες μετά την εξέγερση που σημειώθηκε σε γειτονική πολιτεία όπου σφαγιάστηκαν 56 κρατούμενοι--στη χειρότερη σφαγή σε φυλακή της χώρας που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και πλέον.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα εξέγερση είναι ακόμη συγκεγχυμένες. Σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκε στη μεγαλύτερη φυλακή της πολιτείας Ροράιμα, το Αγροτικό Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Μόντε Κρίστο, σήμερα τα ξημερώματα. Στην ίδια φυλακή από συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών είχαν σκοτωθεί δέκα κρατούμενοι τον περασμένο Οκτώβριο.

bbd

Ωστόσο, ειδικοί είχαν προβλέψει και νέα αιματηρή εξέγερση σε φυλακή της χώρας, το σωφρονιστικό σύστημα της οποίας ελέγχεται από συμμορίες, έπειτα από τη σφαγή στη φυλακή της Μανάους πριν από μερικές μέρες που ξεκίνησε όταν μία συμμορία κρατουμένων επιτέθηκε σε αντίπαλη συμμορία. Οι ταραχές στη φυλακή της Μανάους ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, 17 ώρες αργότερα.

Πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν πάνω από το τείχος της φυλακής.

Ο ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας στην πολιτεία Ροράιμα, ο Ουζιέλ ντε Κάστρο, κατηγόρησε για τη σημερινή εξέγερση την συμμορία ναρκωτικών που εδρεύει στο Σάο Πάουλο, First Capital Command (PCC), σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Estado de S.Paulo.

Οι περισσότεροι από τους 56 νεκρούς από την εξέγερση στη φυλακή της Μανάους ήταν κυρίως μέλη της PCC που δολοφονήθηκαν από την συμμορία ναρκωτικών North Family, η οποία θεωρείται κυρίαρχη στη διακίνηση κοκαΐνης από την Κολομβία στο Περού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η συμμορία North Family συνδέεται με την συμμορία ναρκωτικών Red Command, την δεύτερη ισχυρότερη στη Βραζιλία μετά την PCC, που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σχετικές ειδήσεις