ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την κακοκαιρία (Vid)

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την κακοκαιρία (Vid)

Ειδήσεις/καιρός: Εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την Ταϊλάνδη εδώ και μία εβδομάδα έχουν αποκοπεί οι νότιες επαρχίες από την υπόλοιπη χώρα, μετά την κατάρρευση δύο γεφυρών και την αναστολή των δρομολογίων των τραίνων, ενώ 25 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Οι βροχοπτώσεις αυτές, οι πιο σφοδρές των τελευταίων 30 ετών, πλήττουν κυρίως το νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των τουριστών κυρίως αυτή την περίοδο του χρόνου, που συνήθως είναι ξηρή.

«Δύο γέφυρες κατέρρευσαν στον αυτοκινητόδρομο νο4 (που οδηγεί στον νότο). Μετά την κατάρρευσή τους αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε την κυκλοφορία των οχημάτων» για περίπου 4 ώρες στον δρόμο αυτό που ενώνει το βόρειο με το νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης του οδικού δικτύου της χώρας.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα μήκους 200 χιλιομέτρων, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου και η κυκλοφορία των τραίνων έχει ανασταλεί στην περιοχή αυτή, καθώς μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες.

thai 2

Σύμφωνα με νέο απολογισμό, έπειτα από μία εβδομάδα σφοδρών βροχοπτώσεων 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι 5 ετών, ενώ δύο ακόμη αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά 11 επαρχίες της νότιας Ταϊλάνδης έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, οι οποίες έχουν επηρεάσει περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους, με περισσότερα από 360.000 σπίτια να είναι κάτω από το νερό.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα πλημμυρών στη νότια Ταϊλάνδη, το πιο τουριστικό τμήμα της χώρας, σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Τον Δεκέμβριο περισσότεροι από 35 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που σαρώνει τη χώρα μας

Σχετικές ειδήσεις