ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Πύραυλοι κατά αμάχων στη Μοσούλη - Δεκάδες νεκροί

Ιράκ: Πύραυλοι κατά αμάχων στη Μοσούλη - Δεκάδες νεκροί

Οι πύραυλοι φαίνεται να είχαν στόχο το σπίτι στελέχους των τζιχαντιστών.

Τουλάχιστον 30 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην περιοχή αλ-Τζαντίνα της δυτικής Μοσούλης.

Η συνοικία αυτή της Μοσούλης ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και η επίθεση φαίνεται ότι είχε στόχο το σπίτι του στελέχους των τζιχαντιστών Χάρμπι Αμπντέλ Καντέρ.

Ο ίδιος δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, όμως σκοτώθηκαν μέλη της οικογένειάς του, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (13/01), ένας κάτοικος.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αυτόπτης μάρτυρας συμπλήρωσε πως δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ή από τις ιρακινές δυνάμεις, που κινούνται εναντίον των τζιχαντιστών που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη.

Περιοχές της Μοσούλης δυτικά του Τίγρη, που διαρρέει την πόλη από βορρά προς νότο, εξακολουθούν να ελέγχονται από τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σχεδόν ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της πόλης έχει ανακαταληφθεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την πόλη, η οποία αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις