Διεθνής διάσκεψη του Παρισιού: Ικανοποιημένοι οι Παλαιστίνιοι για τις αποφάσεις

Διεθνής διάσκεψη του Παρισιού: Ικανοποιημένοι οι Παλαιστίνιοι για τις αποφάσεις

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για τα συμπεράσματα της διεθνούς διάσκεψης του Παρισιού για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον οποίο, η διάσκεψη "υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή".

Ο Σαέμπ Ερεκάτ κάλεσε επίσης, σε ανακοίνωσή του, τη Γαλλία "να αναγνωρίσει αμέσως το Κράτος της Παλαιστίνης εντός των συνόρων του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του" και ζήτησε από τους άλλους μετέχοντες στη διάσκεψη να "αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη όπως αναγνωρίζουν το Ισραήλ".

Η διάσκεψη διεξήχθη σήμερα με τη συμμετοχή 70 χωρών, χωρίς τη συμμετοχή των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ αντιτάχθηκε πολύ έντονα σε κάθε πολυμερή προσέγγιση του θέματος και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επέκρινε εκ των προτέρων τη διάσκεψη, κρίνοντας ότι είναι "μια παλαιστινιακή απάτη υπό την αιγίδα της Γαλλίας με στόχο να λάβει ακόμη πιο αντι-ισραηλινές θέσεις".

Σύμφωνα με τον Ερεκάτ, οι μετέχοντες στη διάσκεψη "δημιούργησαν μια δυναμική για την απόρριψη της ισραηλινής κατοχής και της εποικιστικής δραστηριότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη".

Είναι ένα μήνυμα στο Ισραήλ "για να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες" και να "τερματίσει τη στρατιωτική κατοχή της Παλαιστίνης" ώστε να ανοίξει τον δρόμο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, πρόσθεσε.

"Είναι καιρός να σταματήσουν να συμπεριφέρονται στο Ισραήλ σαν να είναι μια χώρα υπεράνω του νόμου και να το καταστήσουν υπεύθυνο για τις συστηματικές παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και των δικαιωμάτων του λαού μας", πρόσθεσε ο Ερεκάτ.