ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα που στέλνει ο Ολάντ στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ

Το μήνυμα που στέλνει ο Ολάντ στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ

«Η μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη δεν πρέπει να φοβάται».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η Αμερική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει «να φοβάται τον εαυτό της και τον κόσμο», σε μια παρέμβασή του από το υπουργείο Οικονομίας στο Παρίσι.

Επικαλούμενος το παράδειγμα του οικοσυστήματος των νεόφυτων επιχειρήσεων της Γαλλίας, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους διατύπωσε την εκτίμηση ότι εκεί μπορεί κανείς να διακρίνει «έναν τρόπο για να κάνει τον κόσμο να κατανοήσει ότι δεν πρέπει να συμπτύσσεται, περιλαμβανομένης της μεγαλύτερη δύναμης του πλανήτη», των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο «η μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη πρέπει να είναι εκείνη που κανονικά θα έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της, δεν πρέπει να φοβάται».

«Εάν αρχίσει να νιώθει φόβο για τον εαυτό της και για τον κόσμο, πώς θα είναι ικανή να επηρεάσει, να παραγάγει τέτοια λάμψη, να προσελκύσει;» διερωτήθηκε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να μπορούμε να προβάλλουμε τα επιτεύγματά μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς, οι πολιτικοί ηγέτες έχουμε την ευθύνη να εγγυόμαστε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο μέλλον ώστε τα ταλέντα να μπορούν να κυκλοφορούν και να προσφέρουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ό,τι εκείνοι μπορούν να προσφέρουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σχετικές ειδήσεις