ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από επίθεση σε σημείο ελέγχου

Αίγυπτος: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από επίθεση σε σημείο ελέγχου

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 20:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε σημείο ελέγχου Νακμπ, 70 χλμ. από την πόλη Χαργκά, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση φερόμενων ως ισλαμιστών εναντίον σημείου ελέγχου στην επαρχία της Νέας Κοιλάδας στη Δυτική Έρημο της Αιγύπτου, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 20:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο σημείο ελέγχου Νακμπ, 70 χλμ. από την πόλη Χαργκά, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη ανάληψη της ευθύνης.

Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με τη δράση τζιχαντιστών, κυρίως του βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια, αφότου ο στρατηγός και σήμερα πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Εκατοντάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί.

Η δράση των ανταρτών επικεντρώνεται στην επαρχία του Σινά. Η αποψινή επίθεση όμως διαπράχθηκε σε περιοχή που απέχει πολύ από αυτήν.

Σχετικές ειδήσεις