ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανοικτή παραμένει η υπόθεση Λόκερμπι

ΗΠΑ: Ανοικτή παραμένει η υπόθεση Λόκερμπι
«Ανοικτή και ενεργή» παραμένει η έρευνα των Αμερικανών για την επίθεση Λίβυων στο Λόκερμπι το 1988 και μετά την εξέγερση στη Λιβύη μπορεί να βοηθηθεί...

«Ανοικτή και ενεργή» παραμένει η έρευνα των Αμερικανών για την επίθεση Λίβυων στο Λόκερμπι το 1988 και μετά την εξέγερση στη Λιβύη μπορεί να βοηθηθεί από νέες αποκαλύψεις, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε επιστολή του προς δύο γερουσιαστές.

"Η έρευνα για την επίθεση αυτή παραμένει ανοικτή και ενεργή", υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ρόναλντ Γουέλτς στην επιστολή προς τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντες και Φρανκ Λότενμπεργκ.


"Το υπουργείο συμμερίζεται το ενδιαφέρον σας για τα πρόσφατα γεγονότα στη Λιβύη που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην επίθεση", επισημαίνει η επιστολή.


Μάλιστα, το υπουργείο δηλώνει πως είναι ενήμερο για κάποια δημοσιεύματα που φέρουν τον Λίβυο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ να έχει δηλώσει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ο Μουάμαρ Καντάφι εμπλέκεται στην υπόθεση Λόκερμπι.


Στο μεταξύ, χθες η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τις νέες αρχές της Τρίπολης την φυλάκιση του Αμπντέλ Μπάσετ αλ-Μεγκράχι, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε καταδικαστεί για την βομβιστική επίθεση εναντίον του επιβατικού αεροπλάνου της εταιρείας Pan Am, το οποίο ανατινάχθηκε πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας σκοτώνοντας 270 ανθρώπους το 1988, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πριν από δύο χρόνια για ιατρικούς λόγους.