ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ιταλία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ξενοδοχείο - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς (Pics+Vid)

Τραγωδία στην Ιταλία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ξενοδοχείο - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς (Pics+Vid)

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς από τη χιονοστιβάδα πουαποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσσο εξαιτίας τωνισχυρών σεισμώνπου συγκλόνισαν την κεντρική Ιταλία την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και φέρονται να προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο.

Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών κατάφεραν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Ιανουρίου να φτάσουν στο ξενοδοχείο, παρά τη ισχυρή χιονόπτωση που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην περιοχή. «Βλέπουμε φώτα αλλά δεν ακούμε φωνές, το ξενοδοχείο είναι θαμμένο κάτω από δέκα μέτρα χιόνι», δήλωσαν μέλη των σωστικών συνεργείων που έφθασαν στο σημείο. Υπάρχουν τραυματίες και «πολλοί νεκροί» σύμφωνα με πληροφορίες του AFP.

(Δείτε βίντεο από την άφιξη των πρώτων σωστικών συνεργείων)

Δύο πελάτες του ξενοδοχείου κατάφεραν να γλιτώσουν από τη χιονοστιβάδα καθώς βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο σε ένα αυτοκίνητο απ’ όπου ειδοποίησαν τις Αρχές.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους διασώστες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες την νύχτα αγγίζουν και τους δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο διασωθέντων μετακίνηθηκε περίπου δέκα μέτρα από τη σφοδρότητα της χιονοστιβάδας, βρίσκονταν περίπου 28 με 30 τουρίστες και εργαζόμενοι, ανάμεσα τους και δύο παιδιά.

C2g8G5BWQAAhJGE



Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες να ανοίξουν δρόμο, παρά το γεγονός ότι το ύψος του χιονιού στην περιοχή αγγίζει σχεδόν τα δυο μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός Ιταλία: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από τις συνεχείς δονήσεις (pics)

Σχετικές ειδήσεις