ΚΟΣΜΟΣ

Σε φυλακή της Νέας Υόρκης ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» (pics&vid)

Σε φυλακή της Νέας Υόρκης ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» (pics&vid)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αργά τη νύχτα έφτασε στην Νέα Υόρκη ο περιβόητος Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν -Θα οδηγηθεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μπρούκλιν

Ο Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν που είναι γνωστός ως «Ελ Τσάπο» αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, λίγες ώρες μετά την έκδοσή του στις ΗΠΑ, που τερμάτισε το ρόλο του στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, σε κινηματογραφικές αποδράσεις από τις φυλακές, αλλά και δολοφονίες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

upl5881b7ae154fa

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οΕλ Τσάπο θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μπρούκλιν.

Ο 59χρονος Γκουζμάν, μεταφέρθηκε με μικρό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακάρθουρ του Λονγκ Αϊλαντ από τις φυλακές όπου κρατούνταν στα βόρεια του Μεξικού.

upl5881b7b5db602

Στη συνέχεια, με πομπή αστυνομικών οχημάτων μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.

Ποιος είναι ο Ελ Τσάπο

Ο Γκουσμάν, το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ Σιναλόα, ήταν επί χρόνια ο πλέον καταζητούμενος επικεφαλής συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος έως ότου συνελήφθη από το Σώμα Πεζοναυτών του Μεξικού τον Φεβρουάριο του 2014.

Η θεαματική απόδρασή του μέσω μιας υπόγειας στοάς τον Ιούλιο του 2015 προκάλεσε πολιτική θύελλα στη χώρα.

image

Τελικά, συνελήφθη ξανά τον Ιανουάριο του 2016, και ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι η κυβέρνησή του κάνει βήματα για να προχωρήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Γκουσμάν κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εμπορία ναρκωτικών, απαγωγές και ανθρωποκτονίες από τις αρχές διαφόρων πόλεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Σικάγου, του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης.

Σχετικές ειδήσεις