Βίντεο ντοκουμέντο: Ανασύρθηκαν ζωντανοί και οι έξι Ιταλοί από το ξενοδοχείο στην Ιταλία

Βίντεο ντοκουμέντο: Ανασύρθηκαν ζωντανοί και οι έξι Ιταλοί από το ξενοδοχείο στην Ιταλία

Θαύμα στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα την Τετάρτη (18/01) - Δύο παιδιά ανάμεσα στους επιζώντες - Κατάφεραν να επιζήσουν ανάβοντας μία μικρή φωτιά στην οροφή της κουζίνας - Εντοπίστηκε και έβδομος επιζών.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 6 επιζώντων που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Rigopiano της κεντρικής Ιταλίας που επλήγη την Τετάρτη από χιονοστιβάδα.

kr

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους, αν και έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα χειρουργεία των νοσοκομείων στις πόλεις Πεσκάρα και Λ' Άκουιλα.

Λίγο αργότερα, η ιταλική Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι εντοπίστηκε και έβδομος επιζών μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού του.

Μέλη μάλιστα της Πολιτικής Προστασίας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης οι επιζώντες κατάφεραν να σωθούν επειδή προφυλάχθηκαν κάτω από οροφή μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπόρεσαν μάλιστα εκεί να ανάψουν και μια μικρή φωτιά.
Οι διασώστες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες.

y5

Ένα εξάχρονο κοριτσάκι συμπεριλαμβάνεται στους επιζώντες, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ φέρεται να απεγκλωβίστηκε και δεύτερο παιδί.

Μια γυναίκα και το κοριτσάκι της, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, ήταν οι πρώτοι που απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα,

italy2

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, το κοριτσάκι είναι ένα από τα δυο παιδιά του διασωθέντα που κατάφερε να σημάνει συναγερμό, την Τετάρτη το απόγευμα. Τη στιγμή που το ξενοδοχείο επλήγη από την χιονοστιβάδα, ο διασωθείς είχε βγει απ' αυτό και κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του για να πάρει ένα κουτί με φάρμακα.

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους 7 επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 9, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 22 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

eff1c8e89c2cc13cd9a7db93b39f2044

Η ιταλική πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το διάγραμμα, όπου πάνω σε πραγματικές φωτογραφίες φαίνεται πώς κινήθηκε η χιονοστιβάδα, πού βρισκόταν το ξενοδοχείο (4), οι εξωτερικοί του χώροι (3), η είσοδος του χώρου (1) και κάποια δέντρα στην αυλή (2).

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της τραγωδίας

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το ξενοδοχείο του θανάτου

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της.

Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονoστιβάδων.

Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Το χιόνι, με την πάροδο των ωρών, έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο, ενώ δημιουργείται ουσιαστικά ένα τείχος το οποίο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να σπάσει.