Απίστευτη ανατροπή στη Γαλλία: Ποιος κερδίζει στην κούρσα για την προεδρία των Σοσιαλιστών

Απίστευτη ανατροπή στη Γαλλία: Ποιος κερδίζει στην κούρσα για την προεδρία των Σοσιαλιστών

Ειδήσεις | Γαλλία: Απίστευτη έκπληξη έβγαλαν την Κυριακή (22/01/2017) οι εσωκομματικές κάλπες των Σοσιαλιστών στη Γαλλία, καθώς ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς βρίσκεται πίσω από τον αριστερό «αντάρτη» και πρώην υπουργό Παιδείας, Μπενουά Αμόν στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 3.090 εκλογικά κέντρα, ο Αμόν προηγείται με ποσοστό 35,21%, έναντι 31,56% του Βαλς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ, με ποσοστό 18,7%.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία στα συνολικά 7.530 εκλογικά τμήματα προσήλθαν να ψηφίσουν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, πληρώνοντας ένα ευρώ ως συμβολικό αντίτιμο για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο 54χρονος Βαλς παρά το γεγονός ότι πλασαρίστηκε ως «φαβορί» μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του το Δεκέμβριο του 2016, πλέον δείχνει να «ξεφουσκώνει» απότομα και να χάνει τη δυναμική του.

Η μάχη για το «δαχτυλίδι» των Σοσιαλιστών χαρακτηρίστηκε σκληρή και εξαιρετικά γοργή, καθώς μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες διεξήχθησαν συνολικά τρεις τηλεμαχίες (debate).

Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών αυτών θα τεθεί ουσιαστικά απέναντι στον υποψήφιο της Δεξιάς, τον υπερσυντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν στη μάχη των Προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη Γαλλία στις 23/04/2017 (α' γύρος) και στις 07/05/2017 (β' γύρος).