Χιονοστιβάδα Ιταλία: Τραγωδία δίχως τέλος - Τουλάχιστον 7 νεκροί (pics)

Χιονοστιβάδα Ιταλία: Τραγωδία δίχως τέλος - Τουλάχιστον 7 νεκροί (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέχρι αυτή την στιγμή οι επιζώντες είναι έντεκα, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι επτά, ενώ αγνοούμενοι παραμένουν είκοσι δυο άνθρωποι.

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή το απόγευμα από το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων υποστηρίζονται και από έναν εκσκαφέα, με τον οποίο γίνονται έρευνες στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου.

Μέσα στο λεβητοστάσιο, το μεσημέρι, βρέθηκαν ζωντανά τρία σκυλάκια, τα κουτάβια των δυο μεγάλων σκύλων ράτσας Παστόρε Αμπρουτσέζε, τα οποία είχαν βρεθεί ζωντανά σε διπλανό χωριό, την επόμενη της φονικής χιονοστιβάδας.

«Επιμένουμε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Όταν προχωρούμε, βέβαια, και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, πρέπει να πω ότι οι ελπίδες αυτές, είναι φυσικό να μειώνονται», δήλωσε μέλος των σωστικών συνεργείων στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Κατά επίσημα έγγραφα, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε ανεγερθεί σε ένα σημείο όπου κατά το παρελθόν είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις και δεν μπορούσε, κατά συνέπεια, να θεωρηθεί ασφαλές.

Λίγες ώρες πριν η χιονοστιβάδα καταπλακώσει και διαλύσει το ξενοδοχείο, οι υπεύθυνοι είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές, καθώς η περιοχή ήταν ήδη αποκλεισμένη από το χιόνι και τελείωναν οι προμήθειες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

PHOTO GALLERY