Τραγωδία: Νεκροί οι έξι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Ιταλία (pics)

Τραγωδία: Νεκροί οι έξι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Ιταλία (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν η συντριβή του ελικοπτέρου προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, ανθρώπινο λάθος ή αν συνέβαλε σε αυτή η πυκνή ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή.

Νεκροί είναι και οι έξι άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε ανοικτά της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε, στην κεντρική Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρχές.

Δυο από τους έξι ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου είχαν πάρει μέρος, τις περασμένες ημέρες, στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Ήταν μέλη της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών των Αλπίνων, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός τους ο οποίος έχασε την ζωή κατά την πτώση του ελικοπτέρου. Στα θύματα συγκαταλέγονται και δυο μέλη του πληρώματος, όπως και ο τραυματίας που μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ήταν ένας 50χρονος σκιέρ με καταγωγή από την Ρώμη, ο οποίος είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά από ατύχημα. Μια από τις κύριες αιτίες της συντριβής μπορεί να είναι η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε σήμερα, όλη την περιοχή. Μεγάλο μέρος του ελικοπτέρου διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Και τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι πιλότοι είχαν αντιμετωπίσει δυσκολίες στην περιοχή, πάντα λόγω της ομίχλης. Τόσο η ιταλική δικαιοσύνη, όσο και η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πτήσεων άρχισαν έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της τραγωδίας.

Το ελικόπτερο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχασε ξαφνικά ύψος και συνετρίβη κοντά σε δίκτυο ύδρευσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

 

 

Πηγή φωτογραφιών: ansa.it

 

PHOTO GALLERY