ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Βέλγιο για μαχητές του ISIS που επέστρεψαν από τη Συρία

Συναγερμός στο Βέλγιο για μαχητές του ISIS που επέστρεψαν από τη Συρία

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (25/1) σε οκτώ κατοικίες στιςΒρυξέλλεςστο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησής της, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Οι έρευνες αυτές που έγιναν στο Μόλενμπεκ, στο Σάερμπεκ, το Άντερλεχτ και το Λάκεν δεν συνδέονται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι (130 νεκροί) ή του Μαρτίου του 2016 στις Βρυξέλλες (32 νεκροί) την ευθύνη για τις οποίες είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο συνδέονται με την έρευνα που διεξάγεται σε σχέση με «το πρόβλημα των μαχητών που έχουν ενδεχομένως επιστρέψει από τη Συρία», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

«Συνολικά 7 άνθρωποι προσήχθησαν για ανάκριση», προστίθεται σε αυτήν.

Ο αρμόδιος δικαστής θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας αν θα τους θέσει υπό κράτηση.

«Δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά», διευκρίνισε επίσης η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Το Βέλγιο είναι η χώρα της ΕΕ με τον μεγαλύτερο αριθμό τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία αναλογικά με το μέγεθός του, καθώς αυτοί υπολογίζονται σε 465.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών, το Βέλγιο ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας και πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις και τις εφόδους της αστυνομίας καθώς συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τις επιθέσεις αυτές.

Σχετικές ειδήσεις