Σάλος στη Βενετία: Μετανάστης πνίγηκε γιατί κανείς δεν βούτηξε να τον βοηθήσει (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σάλος στη Βενετία: Μετανάστης πνίγηκε γιατί κανείς δεν βούτηξε να τον βοηθήσει (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αίσθηση συνεχίζει να προκαλεί στην Ιταλία η είδηση του θανάτου του μετανάστη Πάτεϊ Σαμπάλι, 22 ετών από την Γκάμπια, ο οποίος εικάζεται από κάποιους ότι αυτοκτόνησε, πέφτοντας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τα παραπλέοντα πλοιάρια των τοπικών συγκοινωνιών της Βενετίας, όταν οι επιβάτες είδαν τον μετανάστη να πνίγεται, κάποιος έριξε τρία σωσίβια, αλλά ο Σαμπάλι δεν κολύμπησε για να τα πιάσει. Σε ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται ότι κανένας από τους δεκάδες επιβάτες και τους υπεύθυνους των τοπικών συγκοινωνιών, δεν βούτηξε στην θάλασσα για να τον σώσει.

Το ερώτημα που τίθεται με έμφαση στην Ιταλία τις ώρες αυτές, είναι: «αν ήταν Ιταλός ή Ευρωπαίος, η συμπεριφορά των ανθρώπων θα ήταν η ίδια, ή θα έσπευδαν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν;».

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που γυρίσθηκε από γέφυρα της Βενετίας, ακούγεται κάτοικος της Γαληνοτάτης να φωνάζει «Αφρική, πετάξτε του το σωσίβιο» και στην συνέχεια, να συμπληρώνει: «αυτός είναι χαζός, θέλει να πεθάνει».

Ο Πάτεϊ Σαμπάλι ανασύρθηκε νεκρός από τον βυθό τρεις ώρες μετά την τραγική αυτή σκηνή. Όπως έγινε γνωστό, είχε φτάσει στο Ποτσάλο της Σικελίας με σαπιοκάραβο και η ακραία αυτή πράξη του οφειλόταν πιθανότατα στο ότι οι ιταλικές αρχές δεν εννοούσαν να του ανανεώσουν την αρχική άδεια παραμονής, που του είχε χορηγηθεί για ανθρωπιστικούς λόγους.