ΚΟΣΜΟΣ

Μισαλλόδοξο παιδικό βιβλίο διχάζει τις ΗΠΑ

Μισαλλόδοξο παιδικό βιβλίο διχάζει τις ΗΠΑ
Ένα παιδικό βιβλίο ζωγραφικής με τίτλο "We Shall Never Forget 9/11 - The Kids' Book of Freedom" έχει προκαλέσει έντονες...

Ένα παιδικό βιβλίο ζωγραφικής με τίτλο "We Shall Never Forget 9/11 - The Kids' Book of Freedom" έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους μουσουλμάνους των ΗΠΑ, που κατηγορούν τον συγγραφέα ότι προσπαθεί να υποκινήσει την ισλαμοφοβία.

Το βιβλίο, 36 σελίδων, κυκλοφόρησε με αφορμή την δέκατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στις σελίδες του υπάρχουν ζωγραφιές για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, ενώ σε μία από αυτές γίνεται αναπαράσταση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα να κρύβεται πίσω από μια γυναίκα, τη στιγμή που πυροβολούν οι Αμερικανοί στρατιώτες.

«Παιδιά, η αλήθεια είναι πως αυτές οι τρομοκρατικές πράξεις διαπράχθηκαν από εξτρεμιστές ισλαμιστές μουσουλμάνους που μισούν την ελευθερία» αναφέρεται σε ένα σημείο.

Οι ηγέτες των Αμερικανών μουσουλμάνων κατηγορούν το βιβλίο ότι δεν διαχωρίζει με σαφήνεια τους τρομοκράτες, που ευθύνονται για τις επιθέσεις, από τους πιστούς στο Ισλάμ.

«Είναι δυσφημιστικό, μισητό και απολύτως ακατάλληλο για παιδιά ή για τον οποιονδήποτε», τόνισε η Αμινά Σαρίφ του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η οποία επισημαίνει πως η φράση «ριζοσπαστικοί εξτρεμιστές μουσουλμάνοι» εμφανίζεται δέκα φορές στο βιβλίο.

Από την πλευρά του, ο Γουέιν Μπελ συγγραφέας του βιβλίου ζωγραφικής που έχει πουλήσει ήδη 10.000 αντίτυπα, επισημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό στις σελίδες του.