Αυτή είναι η πιο «καυτή» πυροσβέστης στον κόσμο! (videos+pics)

Αυτή είναι η πιο «καυτή» πυροσβέστης στον κόσμο! (videos+pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Είναι αυτή η πιο όμορφη (sic) πυροσβέστης στον κόσμο;», διερωτάται η Mail On Line δημοσιεύοντας συνέντευξη και φωτογραφίες της 30χρονης Νορβηγίδας Gunn Narten η οποία εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης στην υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της πυροσβεστικής, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της βγάζει «εξτραδάκια» ως personal trainer.

Η Gunn Narten έχει μάλιστα έναν… στρατό σχεδόν 50.000 ακολούθων στο Instagram λόγω της εμφάνισής της και των συμβουλών της για σωματική υγεία και ευεξία.

narten4

Σώζει ζωές και είναι τόσο δυνατή που μπορεί να σηκώσει ακόμα και ένα όχημα της πυροσβεστικής (εμάς πάντως για photoshop μας φαίνεται).

narten

Η Gunn εξομολογείται ότι ο κόσμος συχνά ξαφνιάζεται όταν μαθαίνει το επάγγελμά της, αλλά η ίδια εκπληρώνει ένα όνειρο που είχε επί χρόνια. «Αποφάσισα να γίνω πυροσβέστης όταν ήμουν 19 χρονών. Μου άρεσε πάντα η δράση και η συμμετοχή σε μια ομάδα. Όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να συνδυάσω δράση και ομαδική δουλειά με ένα επάγγελμα που προϋποθέτει σωματική άσκηση, απαιτητικά καθήκοντα και προσφορά στους συνανθρώπους μου, τότε η επιλογή ήταν εύκολη. Ουδέποτε μετάνιωσα. Λατρεύω τη δουλειά μου. Μου επιτρέπει να μένω σωματικά δραστήρια και ταυτόχρονα να βοηθώ τον κόσμο», εκμυστηρεύεται.

«Όταν έκανα αίτηση για δουλειά στην πυροσβεστική, η μαμά μου μού είπε: "Ποτέ δεν έχω ακούσει για γυναίκα πυροσβέστη μέχρι τώρα, γιατί να γίνεις εσύ;". Και απάντησα: "γιατί όχι εγώ"»;

pirosvestis3

«Οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι η δουλειά μου είναι εντυπωσιακή, απαιτεί ψυχραιμία και έμπνευση - δεν είναι σύνηθες να είσαι γυναίκα πυροσβέστης και συνεπώς ο κόσμος νιώθει μια σύγχυση, μια μικρή ανασφάλεια. Γενικά, ο κόσμος είναι θετικός και έχει περιέργεια για το αντικείμενο της δουλειάς μου», δηλώνει, προσθέτοντας: «Για μένα είναι φυσιολογικό να είμαι πυροσβέστης, οι φίλοι μου λένε ότι έχω 'αγορίστικη ιδιοσυγκρασία' αλλά πιστεύω ότι έχω λίγη περισσότερη 'κλίση' στο επάγγελμα αυτό σε σχέση με τα περισσότερα κορίτσια».

Πριν από τέσσερα χρόνια η Gunn αποφάσισε να γίνει προσωπική γυμνάστρια και όταν δεν σώζει ζωές, σηκώνει βάρη, κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, κάνει crossFit, τρέξιμο, κολύμβηση και παίζει ποδόσφαιρο με τους άνδρες συναδέλφους της στη δουλειά.

«Ήθελα να μάθω περισσότερα για το σώμα και πώς το επηρεάζει η άσκηση. Είναι κάτι που αφορά το επάγγελμά μου, πρέπει να είμαι δυνατή και σε πολύ μεγάλη ευεξία. Για να κάνω τη δουλειά αυτή πρέπει να είμαι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Ο εξοπλισμός είναι πολύ βαρύς και το να μπαίνεις μέσα σε ένα σπίτι που καίγεται είναι εξουθενωτικό», αναφέρει.

pirosvestis4

Όσο για τους επικριτές της; «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υστερώ σε σχέση με τα αγόρια, έχω πράγματι μια σπουδαία συναδελφική σχέση στη δουλειά. Είμαστε περισσότερο σαν μια οικογένεια. Μου συμπεριφέρονται όπως σε οποιονδήποτε άλλο πυροσβέστη», απαντά.

Η Gunn αφού αποκαλύπτει πως «όταν δεν δουλεύει, της αρέσει πολύ να ντύνεται ωραία, με θηλυκότητα», ενώ ανοιξε το λογαριασμό της στο Instagram για να εμπνεύσει και άλλους να έχουν ένα θετικό τρόπο ζωής, να κάνουν οτιδήποτε θέλουν στη ζωή τους», προσθέτει: «Θέλω να είμαι ένας άνθρωπος που εμπνέει τους ακόλουθούς του να είναι θετικοί, να χαμογελούν, να έχουν υγεία και ευτυχία».

«Έχω κάνει μερικές ασυνήθιστες επιλογές στη ζωή μου και δεν ήταν όλοι πάντα ιδιαίτερα υποστηρικτικοί. Ωστόσο πιστεύω ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι να καθορίσεις ποιος θέλεις να είσαι και τι θέλεις να επιτύχεις στη ζωή σου ώστε να εργαστείς για την υλοποίηση των σκοπών αυτών, αδιαφορώντας για το τι λένε ή πιστεύουν οι άλλοι. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου και δουλεύεις σκληρά, θα πετύχεις. Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα λένε 'δεν μπορείς', απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος!», είναι χαρακτηριστικά το μήνυμα της όμορφης Gunn.

PHOTO GALLERY