ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε live το ρολόι της... Αποκάλυψης για το τέλος του κόσμου!

Δείτε live το ρολόι της... Αποκάλυψης για το τέλος του κόσμου!

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για άλλη μια φορά για το περίφημο ρολόι της Αποκάλυψης ή Doomsday Clock όπως αποκαλείται... - Τι ακριβώς είναι αυτό το περίφημο ρολόι;

Το Doomsday Clock είναι ένα συμβολικό ρολόι που αντιπροσωπεύει μια αντίστροφη μέτρηση για μια πιθανή παγκόσμια καταστροφή.

Έχει διατηρηθεί από το 1947 από τα μέλη του Συμβουλίου Επιστημόνων Ατομικής Ενέργειας στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και 18 Νομπελίστες.

Επί του πρακτέου, όσο πιο κοντά είναι το ρολόι στα μεσάνυχτα, τόσο πιο ευάλωτος είναι ο κόσμος σε μια παγκόσμια καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Αρχικά, το ρολόι, το οποίο κρέμεται σε έναν τοίχο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο αντιπροσώπευε μια αναλογία για την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου.

roloi apokalipsis

Ωστόσο, από το 2007 και μετά το ρολόι συμβολίζει και τις κλιματικές αλλαγές οι οποίες καταστρέφουν το περιβάλλον του πλανήτη, αλλά έχει και τις νέες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αμετάκλητες βλάβες στην ανθρωπότητα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το ρολόι της Αποκάλυψης

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση του Doomsday Clock αφορά στη ρύθμιση των δυόμισι λεπτών πριν από τα μεσάνυχτα, που έγινε το Ιανουάριο του 2017 λόγω της ανόδου του εθνικισμού σε όλο τον κόσμο.

CLOCK 3

Σχετικές ειδήσεις