ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Το Μεξικό επωφελείται εδώ και καιρό από τις ΗΠΑ, φτάνει πια!

Τραμπ: Το Μεξικό επωφελείται εδώ και καιρό από τις ΗΠΑ, φτάνει πια!

Συνεχίζεται η πίεση στις σχέσεις ΗΠΑ - Μεξικού.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε σήμερα τις επικρίσεις του σε βάρος του Μεξικού λέγοντας πως η νότια γείτων των Ηνωμένων Πολιτειών επωφελείται για πολύ καιρό από τη γείτονά της και απαίτησε «τα μεγάλα εμπορικά ελλείμματα και η μικρή βοήθεια στα πολύ αδύναμα σύνορα πρέπει να αλλάξουν ΤΩΡΑ!».

Η δήλωση του Τραμπ, που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter, γίνεται μετά τη χθεσινή επισήμανση από τον Λευκό Οίκο ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιβάλει φόρο 20% στα αγαθά από το Μεξικό για να πληρώσει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα, με αποτέλεσμα να σημειώσει πτώση η ισοτιμία του πέσο και να βαθύνει η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Φρανσουά Ολάντ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει αύριο Σάββατο (28/01) τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ηγέτες της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, γνωστοποίησε σε ένα tweet ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους και ο Αμερικανός ομόλογός του θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Επιπλέον, μια πηγή στο Βερολίνο έκανε γνωστό ότι η καγκελάριος της Γερμανίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, αν και η εκπρόσωπος Τύπου της Μέρκελ απέφυγε να σχολιάσει σχετικά.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε δεκτή σήμερα στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι προκειμένου να συζητήσουν τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών όπως θα διαμορφωθούν μετά το Brexit, καθώς και τους τρόπους για να δώσουν μια νέα ώθηση στην «ειδική σχέση» μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Σχετικές ειδήσεις