ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Νέος φρικτός θάνατος μικρού δελφινιού από τουρίστες που ήθελαν... selfie (video+photos)

Αργεντινή: Νέος φρικτός θάνατος μικρού δελφινιού από τουρίστες που ήθελαν... selfie (video+photos)

Θύμα της χωρίς όρια ανθρώπινης ματαιοδοξίας έπεσε ένα ακόμη μικρό δελφίνι στην παραλία του Σαν Μπερνάντο της Αργεντινής, πληρώνοντας με τη ζωή του την επιθυμία δεκάδων λουόμενων να βγάλουν μαζί του μια φωτογραφία selfie!

Το τραγικό περιστατικό που προκάλεσε θλίψη, αλλά και θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και απλό υγιή (πνευματικά) κόσμο, συνέβη όταν κάποιοι θεώρησαν καλή ιδέα να αρπάξουν μέσα από τη θάλασσα ένα δελφινάκι που είχε πλησιάσει την ακτή μόνο και μόνο για να βγάλουν μαζί του φωτογραφίες.

Ολοένα και περισσότεροι λουόμενοι μαζεύονταν στο σημείο ποζάροντας για φωτογραφίες, αγνοώντας ότι το δελφινάκι αργοπεθαίνει, καθώς βρισκόταν έξω από το νερό για πάρα πολύ ώρα.

PAY DOLPHIN 1

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο εξαπλώθηκαν γρήγορα στα social media, προκαλώντας τη μήνη εκατοντάδων χρηστών του διαδικτύου που κατακεραύνωναν με σχόλια τους «αναίσθητους» τουρίστες.

Μιλώντας στο CN5, μια μάρτυρας του περιστατικού δήλωσε: «Θα μπορούσαν να τον είχαν ξαναβάλει στο νερό, για αρκετή ώρα ανέπνεε ακόμα, όμως δεκάδες άνθρωποι το έπαιρναν στα χέρια τους βγάζοντας σέλφις μαζί του, σχολιάζοντας πως ήταν ήδη νεκρό».

Πέρυσι ένα άλλο μικρό δελφίνι τραβήχτηκε από τουρίστες έξω από το νερό και μεταφερόταν από τον ένα τουρίστα στον άλλον πρόθυμοι για μια φωτογραφία μαζί του.

Το σπάνιο δελφίνι Λα Πλάτα, το οποίο μπορεί να ζήσει για 20 χρόνια, τελικώς σκοτώθηκε επίσης αφυδατωμένο έξω από το νερό.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών το ίδρυμα για την Άγρια Ζωή στην Αργεντινή (Wild Life Foundation), είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, προειδοποιώντας το κοινό για το πόσο ευαίσθητα ζώα είναι τα δελφίνια.

delfinaki3

Σχετικές ειδήσεις