Φρικαλεότητα: Την έδεσε και της έκοψε τα αυτιά

Φρικαλεότητα: Την έδεσε και της έκοψε τα αυτιά

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

Ένας Αφγανός έκοψε και τα δύο αυτιά της νεαρής συζύγου του σε μια περιοχή στο βόρειο Αφγανιστάν, γνωστοποίησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η γυναίκα.

Το θύμα, η 23χρονη Ζαρίνα, δέχτηκε επίθεση τη νύχτα της Τρίτης (31/01) στην επαρχία Μπαλχ από τον σύζυγό της, ο οποίος την έδεσε και της έκοψε τα δύο αυτιά με ένα κοφτερό μαχαίρι, σύμφωνα με τον Νουρ Μοχάμαντ Φάιζ, διευθυντή του νοσοκομείου του Μαζάρι Σαρίφ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, η Ζαρίνα, η οποία παντρεύτηκε σε ηλικία 13 ετών έναν άνδρα που ήταν γνωστό ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, μεταφέρθηκε «σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς είχε χάσει πολύ αίμα: τα δύο της αυτιά είχαν αφαιρεθεί, εμείς θα προσπαθήσουμε να της προσφέρουμε εδώ ιατρική φροντίδα, εάν όχι θα γίνει η διακομιδή της στο εξωτερικό» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Δεν διέπραξα καμία αμαρτία, δεν ξέρω γιατί ο άνδρας μου μου έκανε αυτό το πράγμα», δήλωσε η Ζαρίνα στο BBC.

«Ο άνδρας το έσκασε, έχει ξεκινήσει έρευνα για τη σύλληψή του» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνήτη του Μπαλχ, Σέρτζαν Ντουράνι.

Σε δηλώσεις της προς το Γαλλικό Πρακτορείο από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η 23χρονη επισήμανε: «Δεν θέλω πλέον να ζω με εκείνον, θέλω να πάρω διαζύγιο κι εκείνος να πάει φυλακή».