ΚΟΣΜΟΣ

Η φράση της Μέρκελ που εξόργισε τον Ερντογάν - Έξαλλος ο «Σουλτάνος», δείτε την αντίδρασή του (vid)

Η φράση της Μέρκελ που εξόργισε τον Ερντογάν - Έξαλλος ο «Σουλτάνος», δείτε την αντίδρασή του (vid)

«Επεισόδιο» σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Άνγκελα Μέρκελ, στην Άγκυρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας κατά τις δηλώσεις της, χρησιμοποίησε τη φράση «ισλαμιστική τρομοκρατία», κάνοντας έξαλλο τον προέδρο της Τουρκίας.

«Η έκφραση "ισλαμιστική τρομοκρατία" μας λυπεί βαθιά. Μια τέτοια έκφραση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, δεν είναι δίκαιο. Διότι το Ισλάμ και η τρομοκρατία δεν μπορούν να συνδέονται», τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους φανερά εκνευρισμένος.

«Η λέξη "Ισλάμ" σημαίνει "ειρήνη". Επομένως, όταν βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη δύο λέξεις που παραπέμπουν στην ειρήνη και στην τρομοκρατία, αυτό στεναχωρεί τους πιστούς αυτής της θρησκείας (του Ισλάμ)».

«Να μην το χρησιμοποιούμε αυτό, σας παρακαλώ, διότι όταν αυτό γίνεται, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιτασσόμαστε. Εάν παραμείνουμε σιωπηλοί, αυτό θα σημαίνει ότι την αποδεχόμαστε. Εγώ, ως μουσουλμάνος, ως μουσουλμάνος πρόεδρος, δεν μπορώ να το αποδεχθώ».

Η Μέρκελ ξαφνισμένη απαάντησε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ «ισλαμικού» και «ισλαμιστικού», προσθέτοντας ότι η ίδια δίνει μεγάλη σημασία στη θρησκευτική ελευθερία στη Γερμανία και θέλοντας να του υπενθυμίσει ότι δεν είναι «ισλαμοφοβική», όπως ένιωσε ότι πήγε να την παρουσιάσει.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι είπαν Μέρκελ-Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις