ΚΟΣΜΟΣ

Ομολογία Γιλντιρίμ: Γίνονται και σφάλματα στις διώξεις κατά των «πραξικοπηματιών»

Ομολογία Γιλντιρίμ: Γίνονται και σφάλματα στις διώξεις κατά των «πραξικοπηματιών»

Ως μη εσκεμμένα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ τα ενδεχόμενα σφάλματα των τουρκικών αρχών στις διώξεις εναντίον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που φέρεται να συνδέονται με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το δίκτυο FETO, ή «Τρομοκρατική Οργάνωση των Υποστηρικτών του Φετουλάχ» κατά την ορολογία των τουρκικών αρχών, για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως η Άγκυρα επιθυμεί μεγαλύτερη συνεργασία και στήριξη από την Γερμανία στη μάχη της ενάντια στο δίκτυο FETO.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε ότι 125.485 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ μέχρι σήμερα 94.867 από αυτούς έχουν απολυθεί.

Παράλληλα, σχεδόν 40.000 εργαζόμενοι στο αστυνομικό σώμα, στον στρατό, στο δικαστικό σώμα, στον δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση έχουν προφυλακιστεί περιμένοντας τη δίκη τους για τη φερόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Περισσότερα από 2.000 σχολεία, πανεπιστήμια και φοιτητικές εστίες έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.

Σχετικές ειδήσεις