ΚΟΣΜΟΣ

Η συμμαχία των ΗΠΑ βομβαρδίζει την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού κράτους

Η συμμαχία των ΗΠΑ βομβαρδίζει την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού κράτους

Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισαν την πόλη Τάμπκα που κατέχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στο φράγμα του Ευφράτη στη βόρεια Συρία, μία ημέρα μετά την έναρξη μιας νέας φάσης επιχειρήσεων για την κατάληψη της Ράκα, που αποτελεί «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων των τζιχαντιστών έδειχνε εκτεταμένες ζημιές σε εμπορικό κέντρο στην πόλη αλλά δεν αναφέρθηκε σε θύματα.

Το ΙΚ μάχεται σκληρά να διατηρήσει τμήματα των περιοχών που έχει καταλάβει στη Συρία, κυρίως κεντρικά και ανατολικά, καθώς χάνει εδάφη στο Ιράκ.

Την Παρασκευή (3/2), αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Ράκα έπληξαν τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες του ποταμού Ευφράτη, τμήμα μιας επιχείρησης εναέριων επιθέσεων στην περιοχή και κοντά στο φράγμα που κράτησαν εβδομάδες, είπαν οι ακτιβιστές.

Το φράγμα του Ευφράτη αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ηλεκτροδότησης στη χώρα και είναι απαραίτητο στην άρδευση των καλλιεργειών στην εύφορη περιοχή γύρω από τη Ράκα.

Στο έδαφος, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια συμμαχία όλων των μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ξεκίνησε μια νέα φάση επιχειρήσεων εναντίον της Ράκα το Σάββατο, με σκοπό να περικυκλώσουν την πόλη και να αποκόψουν την οδό προς τα οχυρά των τζιχαντιστών στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ.

Η συμμαχία των μαχητών κατέλαβε γρήγορα εδάφη προς τα βόρεια της πόλης στην αρχή της επιχείρησης, ενώ στοχοποιεί περιοχές προς τα δυτικά της. Αποτελεί τον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις