ΚΟΣΜΟΣ

Αλ Μπαμπ: Με την πλάτη στον τοίχο το ISIS στο τελευταίο τζιχαντιστικό προπύργιο στη Συρία (Vid)

Αλ Μπαμπ: Με την πλάτη στον τοίχο το ISIS στο τελευταίο τζιχαντιστικό προπύργιο στη Συρία (Vid)

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) είναι πλέον πολιορκημένοι από κάθε πλευρά στην πόλη αλ Μπαμπ, το τελευταίο τους προπύργιο στην επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα (6/2) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με την υποστήριξη μαχητών της λιβανέζικής Χεζμπολάχ και των ρωσικών πληγμάτων, κατάφεραν να πολιορκήσουν εντελώς την αλ Μπαμπ και τα περίχωρά της» από τον νότο, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες πολιορκούν ήδη από τα βόρεια, τα ανατολικά και από τα δυτικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, διευκρίνισε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος «κατάφεραν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη μοναδική οδό που βρισκόταν στα χέρια του ISIS και η οποία συνδέει την πόλη με την υπόλοιπη Συρία».

Η προέλαση του συριακού στρατού σημειώνεται την ώρα που από τις 10 Δεκεμβρίου η αλ Μπαμπ είναι στόχος μιας ευρείας επίθεσης από τους Σύρους αντάρτες με την υποστήριξη τουρκικών στρατευμάτων στο πλαίσιο της επιχείρησης της Τουρκίας με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη».

Σχετικές ειδήσεις