ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι φοβάται την απόπειρα ανατροπής του Brexit από την πίσω «πόρτα»

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι φοβάται την απόπειρα ανατροπής του Brexit  από την πίσω «πόρτα»

Brexit:Οι βουλευτές που επιδιώκουν να αλλάξουν τη στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (6/2) η εκπρόσωπος της Μέι πριν τη συζήτηση για πιθανές τροποποιήσεις της νομοθεσίας στο κοινοβούλιο.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο νομοσχέδιο σχετικά με το να δοθεί στην κυβέρνηση η δικαιοδοσία να εφαρμόσει την απόφαση για τον βρετανικό λαό», δήλωσε η εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το κοινοβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει επί της τελικής συμφωνίας με την ΕΕ.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξουν απόπειρες να παραμείνουμε εντός της ΕΕ ή να επανενταχθούμε σε αυτή από την πίσω πόρτα».

Το νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει στην πρωθυπουργό να εκκινήσει τη διαδικασία του Brexit βρίσκεται αντιμέτωπο με τις πιέσεις φιλοευρωπαϊστών βουλευτών που ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια και λεπτομέρειες για τη διαπραγματευτική της στρατηγική και μεγαλύτερο λόγο στην τελική συμφωνία αποχώρησης.

Σχετικές ειδήσεις