ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε αεροδρόμιο του Λονδίνου με αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών

Συναγερμός σε αεροδρόμιο του Λονδίνου με αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών

Συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών έφτασε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου μία πτήση της Pakistan Airlines.

Δύο μαχητικά της RAF «σηκώθηκαν» για να συνοδευσουν το επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Stansted -και όχι το Heathrow που ήταν ο προορισμός του- καθώς, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, προέκυψε πρόβλημα εξαιτίας «ενοχλητικού» επιβάτη στην πτήση PK757 από τη Λαχόρη προς το Λονδίνο.

Το περιστατικό δεν θεωρείται πως πρόκειται για αεροπειρατεία ή συμβάν σχετικό με την τρομοκρατία.

LONDON

Μαχητικά πολλαπλών ρόλων Typhoon τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας απογειώθηκαν κατεπειγόντως το απόγευμα από τη βάση Κόνινγκσμπι της RAF «για να αναχαιτίσουν ένα πολιτικό αεροσκάφος», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Το αεροσκάφος αναχαιτίστηκε και συνοδεύτηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Stansted», προσέθεσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης των εμπορικών πτήσεων, το αεροσκάφος της PIA το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Λαχόρη προς το αεροδρόμιο Heathrow εξετράπη στο Stansted, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η PIA δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκαν σχόλια για το συμβάν από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, το συμβάν οφείλεται σε έναν επιβάτη που προκάλεσε αναστάτωση μέσα στο αεροσκάφος και δεν πιστεύεται ότι υπήρξε αεροπειρατεία ή ότι το συμβάν αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν πιστεύεται ότι πρόκειται για μια αεροπειρατεία ή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Essex. «Το αεροσκάφος έχει σταθμεύσει και αστυνομικοί κάνουν ανακρίσεις», κατά την ίδια πηγή.

Σχετικές ειδήσεις