ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ταραχές μετά τον βιασμό νεαρού με γκλομπ από αστυνομικό (pics)

Γαλλία: Ταραχές μετά τον βιασμό νεαρού με γκλομπ από αστυνομικό (pics)

Εκατοντάδες πολιτών βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών.

Είκοσι έξι άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης νύχτας ταραχών στο Ολνέ-σου-Μπουά, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, μετά τη σύλληψη ενός αστυνομικού που φέρεται ότι βίασε έναν νεαρό με το γκλομπ του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρπολήθηκαν 5-10 αυτοκίνητα ενώ υπέστησαν ζημιές περιπολικά και ασθενοφόρα. Από αστυνομική πηγή έγινε επίσης γνωστό ότι οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή εγκλωβίστηκαν και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος.

Ο δήμαρχος του Ολνέ-σου-Μπουά, Μπρουνό Μπεσιζά, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα» στους κατοίκους για να τους διαβεβαιώσει ότι «το κράτος τους στηρίζει, δεν είναι εναντίον τους».

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ τόνισε ότι θα επιδειχθεί η μεγαλύτερη αυστηρότητα στους αστυνομικούς που θα κριθούν ένοχοι για «σοβαρά παραπτώματα». «Ξέρω μέχρι ποιου σημείου εκτίθενται οι αστυνομικοί στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και της βίας αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι απολύτως υποδειγματικοί» τόνισε.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Δευτέρα σε μια πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης στον 22χρονο, στο Ολνέ-σου-Μπουά.

Ο πρόεδρος Ολάντ επισκέφθηκε τον νεαρό που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε σήμερα το προάστιο του Παρισιού τον νεαρό που φέρεται ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, σε μια υπόθεση που στάθηκε αφορμή για τρεις συνεχόμενες νύχτες κινητοποιήσεων και επεισοδίων.

Ο Ολάντ μετέβη στο νοσοκομείο του Ολνέ-σου-Μπουά και πέρασε μισή ώρα με το θύμα, τον 22χρονο Τεό και την οικογένειά του. Ο Γάλλος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Τεό, ενός νεαρού «γνωστού για την υποδειγματική συμπεριφορά του», ο οποίος αντέδρασε «με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα» σε αυτό που του συνέβη.

Ο ίδιος ο Τεό κάλεσε τους νεαρούς της γειτονιάς του να «μην κάνουν πόλεμο αλλά να παραμείνουν ενωμένοι» και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις