Επιμένει η Μελάνια: Ζητά ποσό-μαμούθ από τη Daily Mail για συκοφαντική δυσφήμιση

Επιμένει η Μελάνια: Ζητά ποσό-μαμούθ από τη Daily Mail για συκοφαντική δυσφήμιση

Εξοργισμένη από τους «κακόβουλους και επιζήμιους» ισχυρισμούς που έκανε η εφημερίδα.

Η Μελάνια Τραμπ, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, προσέφυγε στις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης εναντίον μιας εφημερίδας που είχε γράψει ότι τη δεκαετία του 1990 εργαζόταν ως «συνοδός κυρίων».

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που είναι πρώην μοντέλο, ζητά αποζημίωση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Mail Media που εκδίδει την Daily Mail Online.

Εξοργισμένη από τους «κακόβουλους και επιζήμιους» ισχυρισμούς που έκανε η εφημερίδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της, η Μελάνια προσέφυγε την 1η Σεπτεμβρίου 2016 σε ένα δικαστήριο του Μέριλαντ. Τότε, στρεφόταν εναντίον της Daily Mail αλλά και εναντίον του Γουέμπστερ Τάρπλεϊ, ενός μπλόγκερ της Πολιτείας αυτής. Η μήνυση για δυσφήμιση σε βάρος της εφημερίδας απορρίφθηκε για λόγους εντοπιότητας και οι δικηγόροι της Μελάνια Τραμπ προσέφυγαν κατόπιν στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Η μήνυση σε βάρος του Τάρπλεϊ έληξε με νίκη της Τραμπ. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, συμφώνησαν να καταβάλει ο μπλόγκερ ένα «σημαντικό ποσό» στην πρώτη κυρία επειδή έγραψε ψευδώς ότι ήταν «συνοδός». Ο δικηγόρος της, Τσαρλς Χάρντερ, δεν διευκρίνισε το ακριβές ύψος του ποσού αυτού.

Ο Τάρπλεϊ παραδέχτηκε επίσης γραπτώς ότι δημοσίευσε ένα άρθρο με «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς» σε βάρος της Μελάνια Τραμπ και ζήτησε συγγνώμη από την ίδια, τον γιο της, τον σύζυγό της και τους γονείς της.