ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τζιχαντιστής, αλλά δεν πήρε οδηγίες από το Ισλαμικό Κράτος ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο

Γαλλία: Τζιχαντιστής, αλλά δεν πήρε οδηγίες από το Ισλαμικό Κράτος ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο

O άνδρας, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον στρατιωτών με ματσέτα στο μουσείο Λούβρο στο Παρίσι υποστήριξε στην αστυνομία ότι μπορεί να ενστερνίζεται τα πιστεύω του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο δεν διέπραξε την επίθεση έπειτα από εντολή της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Ο Αιγύπτιος Αμπντάλα Ρέντα αλ Χαμάχμι, 29 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά όταν όρμησε εναντίον μιας ομάδας στρατιωτών την 3η Φεβρουαρίου έξω από το μουσείο του Λούβρου, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος), με τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ να περιγράφει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Ο Χαμάχμι, ο οποίος μετέφερε σπρέι μπογιάς στο σακίδιό του, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να καταστρέψει τους πίνακες στο μουσείο για να «πάρει εκδίκηση για το λαό της Συρίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση, ενώ χθες το βράδυ γνωστοποιήθηκε ότι η υγεία του «επιδεινώθηκε ραγδαία».

Μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα επισήμανε ότι αν και ο ίδιος δηλώνει υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαίωσε ότι δεν του δόθηκαν οδηγίες από την οργάνωση και δεν έχει ορκιστεί επίσημα πίστη σε αυτήν.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Αιγύπτιος έστειλε δύο εμβάσματα, 3.000 και 2.000 ευρώ προς έναν Αιγύπτιο στην Πολωνία τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις