ΚΟΣΜΟΣ

Εμπρησμός σε τζαμί της Δυτικής Όχθης

Εμπρησμός σε τζαμί της Δυτικής Όχθης
Ισραηλινοί έποικοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σήμερα το πρωί σε ένα τζαμί του χωριού Κούτσρα στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική 'Όχθη, προκαλώντας ζημιές...

Ισραηλινοί έποικοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σήμερα το πρωί σε ένα τζαμί του χωριού Κούτσρα στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική 'Όχθη, προκαλώντας ζημιές και γράφοντας συνθήματα κατά του Ισλάμ.

To περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή όπου ισραηλινοί αστυνομικοί και στρατιώτες κατεδάφιζαν τρεις κατοικίες στον εβραϊκό οικισμό Μιγκρόν που θεωρείται παράνομος ακόμη και από τις ισραηλινές αρχές, κοντά στη Ραμάλα, αφότου απομάκρυναν με τη βία τους κατοίκους.

Οι δράστες έγραψαν στους τοίχους συνθήματα προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ και σχεδίασαν αστέρια του Δαυίδ, σύμβολα του εβραϊκού κράτους, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Οι εξτρεμιστές έποικοι έσπασαν ένα παράθυρο του τεμένους του χωριού που βρίσκεται βόρεια της αυτόνομης πόλης της Ραμάλας και έβαλαν φωτιά στο ισόγειο του μονώροφου χώρου λατρείας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κάτοικοι του χωριού υπέβαλαν μήνυση στις αρχές.