ΚΟΣΜΟΣ

Φοιτήτρια από τη Δανία σκότωσε 100 τζιχαντιστές στη Συρία και κινδυνεύει με φυλάκιση στη χώρα της!

Φοιτήτρια από τη Δανία σκότωσε 100 τζιχαντιστές στη Συρία και κινδυνεύει με φυλάκιση στη χώρα της!

Η 23χρονη Joanna Palani, ισχυρίζεται ότι σκότωσε πάνω από 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Επικηρυγμένη από το Ισλαμικό Κράτος με ένα εκατομμύριο δολάρια, η φοιτήτρια από τη Δανία λέει ότι δεν μετανιώνει που πολέμησε στη Μέση Ανατολή.

Η 23χρονη που κατάγεται από το Κουρδιστάν, σπούδαζε πολιτικές επιστήμες στην Κοπεγχάγη, όμως τα «παράτησε» για να γίνει μαχητής της Πεσμεργκά, της κουρδικής οργάνωσης που μάχεται κατά του ΙΚ, συνεχίζοντας το έργο του πατέρα της.

«Τώρα που γύρισα στην πατρίδα με αντιμετωπίζουν σαν τρομοκράτη» είπε η 23χρονη, που στο Ιράκ και τη Συρία πολέμησε στο πλευρό Πεσμεργκά ως ελεύθερη σκοπευτής. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι απελευθέρωσε μια ομάδα σκλάβων –κυρίως γυναίκες και παιδιά- και τους έμαθε πώς να πολεμούν.

Όπως δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Daily Mail, οι Αρχές της Δανίας της είχαν απαγορεύσει να βγει από τη χώρα και για να πολεμήσει στη Συρία.

«Λυπάμαι που αναγκάστηκα να αγνοήσω την απαγόρευση ταξιδιού αλλά αισθάνθηκα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν περίμενα να χάσω τα πάντα πολεμώντας για την ίδια χώρα που τώρα προσπαθεί να πάρει την ελευθερία μου. Ζω σε μια από τις καλύτερες χώρες του κόσμου αλλά πεινάω και είμαι άστεγη και παγώνω κάθε βράδυ στο κρεβάτι μου, παρότι εργάζομαι πλήρες ωράριο. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν», δήλωσε η ίδια στη βρετανική εφημερίδα, λέγοντας κοιμάται μια εδώ και μια εκεί επειδή φοβάται να μείνει πάνω από τρεις ημέρες στο ίδιο σημείο.

Η νεαρή γυναίκα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με φυλάκιση έως και δύο ετών επειδή παραβίασε την ταξιδιωτική εντολή. Η Joanna, έφτασε στη Δανία με την οικογένειά της όταν ήταν τριών ετών.

«Δεν είμαι εγκληματίας. Θα καθόμουν 10 χρόνια στη φυλακή με το κεφάλι ψηλά για να σώσω ανθρώπους αλλά δεν ανέχομαι ούτε μια ημέρα πίσω από τα κάγκελα επειδή είμαι "απειλή" για τη Δανία», είπε η ίδια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις