Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες φρίκης: Αφήνουν πίσω τους μόνο βιασμένες και πτώματα (video+pics)

Newsbomb

Απόλυτο χάος και πλήρης αναρχία επικρατεί στη Βραζιλία όπου αιμοδιψής όχλος έχει αναλάβει τον έλεγχο της Πολιτείας Εσπίριτου Σάντου, λόγω της συνεχιζόμενης -επί έξι ημέρες- απεργίας των αστυνομικών.

Λίμνες αίματος, λεηλασίες, πτώματα και βιασμένες γυναίκες σε άθλια κατάσταση συνθέτουν ένα αποκρουστικό σκηνικό φρίκης που αφήνουν πίσω τους καθημερινά ανεξέλεγκτες συμμορίες.

vrazilia4

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες γυναίκες έχουν βιαστεί, σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ενώ και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει.

Η χαοτική κατάσταση που ξέσπασε μετά την κήρυξη της απεργίας συνεχίζεται μάλιστα παρά την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτικών και ομοσπονδιακών αστυνομικών, αλλά και παρά την υπόσχεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι θα στείλει μονάδες αλεξιπτωτιστών και ίλες τεθωρακισμένων.

Το μεγαλύτερο μέρος της βίας πλήττει τη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, ένα πλούσιο λιμάνι γύρω από το οποίο υπάρχουν πολλές γνωστές παραλίες, ενώ αποτελεί επίσης έδρα εταιρειών μεταλλείων και πετρελαίου.

vrazilia2 copy

Αξιωματούχοι στην Εσπίριτου Σάντου τόνιζαν πως θα χρειαστούν εκατοντάδες ακόμη ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και μέλη επίλεκτων μονάδων της χωροφυλακής για να αποκατασταθεί η τάξη, καθώς υπό κανονικές συνθήκες στη μητροπολιτική περιοχή της Βιτόριας περιπολούν πάνω από 1.800 μέλη της πολιτειακής αστυνομίας.

Η πολιτειακή κυβέρνηση δεν έχει δώσει πάντως στη δημοσιότητα κανέναν επίσημο απολογισμό των ανθρωποκτονιών που έχουν διαπραχθεί, αφότου οι άνδρες της αστυνομίας κατέβηκαν σε απεργία το Σάββατο διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς - όμως, μια εκπρόσωπος του συνδικάτου, το οποίο εκπροσωπεί τους αστυνομικούς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως έχουν καταγράψει 101 ανθρωποκτονίες από εκείνη την ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι εξαπλάσιος του ημερήσιου μέσου όρου των ανθρωποκτονιών στην Πολιτεία όπως καταγραφόταν πέρυσι…

vrazilia

Από την πλευρά του, το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, επικαλούμενο αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι 200 αυτοκίνητα κλάπηκαν στη Βιτόρια μέσα σε μία ημέρα, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος στην πόλη είναι είκοσι.

Σύμφωνα επίσης με την ένωση των καταστημάτων λιανικής της Πολιτείας, τα απολεσθέντα έσοδα αφότου άρχισε η απεργία των αστυνομικών υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 90 εκατομμύρια ρεάλ Βραζιλίας (27 εκατομμύρια ευρώ).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε την ώρα που η Εσπίριτου Σάντου, όπως και πολλές άλλες Πολιτείες της Βραζιλίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη ύφεση στην ιστορία της, δυσκολεύεται να προσφέρει ακόμηα και τις βασικές υπηρεσίες υγείας, παιδείας και αστυνόμευσης…