ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό δάσος και κατοικίες στην Κίνα «ταξίδεψαν» 800 χλμ κι έγιναν θέρετρο! (pics+vid)

Ιστορικό δάσος και κατοικίες στην Κίνα «ταξίδεψαν» 800 χλμ κι έγιναν θέρετρο! (pics+vid)

Ένα ιστορικό δάσος 10.000 δέντρων και 50 ιστορικής αξίας κατοικίες, κινδύνευσαν από την προγραμματισμένη κατασκευή μιας καινούργιας, μεγάλης τεχνητής λίμνης στην Κίνα.

Αντέδρασε έντονα ο επιχειρηματίας Ma Danong όταν ανακάλυψε ότι θα καταστρέφονταν τα ηλικίας 2.000 ετών καμφορόδεντρα. Και ξεκίνησε ένα δεκαετές πρότζεκτ μεταφοράς τους σε μια καινούργια τοποθεσία. Επιπλέον, αποσυναρμολογήθηκαν 50 οικίες της εποχής της δυναστείας των Μινγκ και της δυναστείας των Τσινγκ.

Αποτέλεσμα; Θα δώσουν ένα νέο θέρετρο για την Aman, την ξενοδοχειακή αλυσίδα του Ρώσου μεγαλοκτηματομεσίτη Vladislav Doronin, ο οποίος άνοιξε το πρώτο Aman στο Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, το 1988. Και για τον οποίο η διάσημη αρχιτέκτων Zaha Xadid κατασκεύασε τη μοναδική ιδιωτική κατοικία στη ζωή της.

«Συνειδητοποίησα ότι ο μόνος τρόπος να προστατέψω και να τιμήσω την ιστορία μας, ήταν να εμφυσήσω καινούργια ζωή και σκοπό σ' αυτά τα παμπάλαια σπίτια, και να επιτρέψω στα ιερά δέντρα που τα περιστοίχιζαν να εμψυχωθούν με ανανεωμένο πνεύμα» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, ο Ma.

Βοτανολόγοι, μηχανικοί, ειδικοί στην αρχαία κινεζική αρχιτεκτονική επιστρατεύτηκαν από τον Ma. Της μεταφοράς, πλησίον της Σαγκάης, επέζησε το 80% των δέντρων.

Το θέρετρο ακούει στο όνομα «Amanyangyun». Αρχίζει να δέχεται πελάτες το φθινόπωρο, φέτος. Οι 50 ανασυντεθημένες οικίες θα δώσουν 26 «αρχαίες βίλες» και 25 σουίτες ενός υπνοδωματίου. Ποικιλία χώρων ενδιαίτησης, αίθουσα δεξιώσεων 200 θέσεων, πισίνες, σπα, θα έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης.

Ένα γαλήνιο καταφύγιο «το οποίο διαφυλάσσει ανεκτίμητους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, δίνοντας νέα ζωή σε αυτές τις οικίες της εποχής των δύο δυναστειών και σ' αυτό το αρχαίο δάσος» θέλει να είναι το Amanyangyun.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις