ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Ατύχημα» ο βιασμός 22χρονου με γκλομπ - Αντιδράσεις από το πόρισμα της αστυνομίας

Γαλλία: «Ατύχημα» ο βιασμός 22χρονου με γκλομπ - Αντιδράσεις από το πόρισμα της αστυνομίας

Μια εβδομάδα μετά τονάγριο ξυλοδαρμό του Τεό στο προάστιο Ολνέ σου Μπουά, διέρρευσε χθες το πόρισμα των ερευνητών της Ανώτατης Αρχής της Αστυνομίας (IGPN) που έχει μεταβιβασθεί στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με το πόρισμα, αναγνωρίζεται «ο πραγματικά σοβαρός» τραυματισμός του Τεό, εκτιμάται όμως ότι «δεν ήταν εκ προθέσεως» και χαρακτηρίζεται «ατύχημα».

Η είδηση μεταδόθηκε σαν πυρίτιδα, στη γειτονιά του Τεό με συνέπεια νέους εμπρησμούς αυτοκινήτων, για πρώτη φορά μάλιστα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Και αυτό αφού είχε επέλθει μια σχετική νηνεμία, μετά από το κάλεσμα του Τεό από το νοσοκομείο προς φίλους και συμπολίτες «να μην κάνουν πόλεμο», «να παραμείνουν ενωμένοι» και «να εμπιστευτούν τη δικαιοσύνη». Είχαν προηγηθεί τρεις νύχτες με συγκρούσεις και επεισόδια. Εως σήμερα έχουν γίνει 35 συλλήψεις συνολικά, δύο καταδίκες σε 6 μήνες φυλακή, ύστερα από άμεση προσαγωγή, ενώ αναμένονται τουλάχιστον 4 δίκες ακόμα.

Συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο αναζωπύρωσης των εντάσεων, ύστερα από το πόρισμα της αστυνομίας, ο δήμαρχος του Ολνέ σου Μπουά Μπρούνο Μπεσίζ έσπευσε να επαναλάβει χθες το απόγευμα τη έκκλησή του για ηρεμία, ζητώντας σεβασμό προς τον Τεό και την οικογένειά του και ψυχραιμία περιμένοντας την τελική απάντηση της δικαιοσύνης.

Το πόρισμα της αστυνομίας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, ο δικαστής μπορεί να το λάβει υπόψη του ή όχι, έχοντας ο ίδιος τον τελικό λόγο. Προφανώς ο Δήμαρχος εισακούσθηκε και την περασμένη νύχτα τουλάχιστον δεν υπήρξαν επεισόδια.

Σχετικές ειδήσεις