ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Δεκάδες άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Δεκάδες άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα

Μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου έκλεισε προσωρινά σήμερα το μεσημέρι, αφού κάποιοι φαίνεται ότι ψέκασαν σκόπιμα ένα ερεθιστικό αέριο που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 70 επιβάτες και υπαλλήλους.

«Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικ Λέβερεντς. «Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή», συνέχισε.

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 70 τραυματίες» είπε ο Λέβερεντς τονίζοντας ότι παραμένει άγνωστη η ουσία που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που ίσως να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο. Οι Αρχές υποπτεύονται ότι το περιεχόμενο της φιάλης ψεκάστηκε σκόπιμα και απλώθηκε στον χώρο μέσω του συστήματος κλιματισμού.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το πέμπτο μεγαλύτερο της Γερμανίας και εξυπηρετεί 16 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Η πυροσβεστική πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Λόγω του επεισοδίου αυτού, 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο οδηγήθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Διακόπηκαν επίσης προσωρινά και τα δρομολόγια των τρένων από και προς το αεροδρόμιο της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις