ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Oι προοπτικές της Μέρκελ για σχηματισμό κυβέρνησης μειώνονται σύμφωνα με δημοσκόπηση

Γερμανία: Oι προοπτικές της Μέρκελ για σχηματισμό κυβέρνησης μειώνονται σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τρία γερμανικά κόμματα της ευρύτερης αριστεράς είναι σε θέση αυτήν την στιγμή να κερδίσουν αρκετή υποστήριξη συνδυαστικά για να εκδιώξουν την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη (14/2) στην εφημερίδα Bild.

Η εφημερίδα ανέφερε πριν την δημοσίευση ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από «πολύ καιρό» που συνασπισμός κομμάτων αριστερότερα του κέντρου θα μπορούσε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους ώστε να εκδιώξει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) από την εξουσία.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα γνώμης, οι Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσαν να αποσπάσουν 30-31%, ποσοστό που δεν άλλαξε από την προηγούμενη εβδομάδα. Η Αριστερά θα μπορούσε να κερδίσει ένα επίσης αμετάβλητο 10% ενώ και οι Πράσινοι εμφανίστηκαν σταθεροί, με 7%, φέρνοντας το συνολικό ποσοστό των τριών αριστερών κομμάτων σε 48%.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπολείπονταν μόνο 47% των ψήφων για να μοιραστεί μεταξύ των άλλων τριών κομμάτων που αναμένεται να υπερβούν το όριο του 5% για να μπουν στην επόμενη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 2.028 ατόμων.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και το συνεργαζόμενο βαυαρικό κόμμα θα κέρδιζαν 30%, το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) 5% και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα κάτω από το όριο του 5%.

Σχετικές ειδήσεις