ΚΟΣΜΟΣ

«Το ποινικό σύστημα ευθύνεται για τις ταραχές»

«Το ποινικό σύστημα ευθύνεται για τις ταραχές»
Στο κατεστραμμένο ποινικό σύστημα απέδωσε ο βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης τις σοβαρές ταραχές που έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα στη Βρετανία...

Στο κατεστραμμένο ποινικό σύστημα απέδωσε ο βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης τις σοβαρές ταραχές που έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα στη Βρετανία.


Ο Κένεθ Κλαρκ δήλωσε ότι το σύστημα απέτυχε να σωφρονίσει μια ομάδα σκληροπυρηνικών παραβατών, τους οποίους περιέγραψε ως "εγκληματικά στοιχεία".


Σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian ο υπουργός είπε ότι τα επεισόδια έφεραν στο προσκήνιο την επείγουσα ανάγκη για μεταρρύθμιση του ποινικού συστήματος ώστε να τερματιστεί η παραβατικότητα μεταξύ ανθρώπων (που ανήκουν) σε μια "άγρια, κατώτερη τάξη, αποκομμένη από την κοινωνία ως προς τα πάντα πλην του υλισμού."


"Δεν έχει ευρέως αναγνωριστεί ακόμη, αλλά ο σκληρός πυρήνας των ταραξιών ήταν ουσιαστικά σεσημασμένοι εγκληματίες. Σχεδόν τα τρία τέταρτα από αυτούς ηλικίας 18 ή άνω στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα επεισόδια είχαν και προηγούμενη καταδίκη," δήλωσε ο ίδιος.


Ο Κλαρκ απέρριψε την κριτική για την αυστηρότητα των ποινών που επιβλήθηκαν στους ταραξίες και είπε ότι οι δικαστές το "αντιμετώπισαν σωστά", αλλά πρόσθεσε ότι η τιμωρία από μόνη της "δεν αρκεί."