ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί να ανατιναχθεί μαζί με την 11χρονη κόρη του

Απειλεί να ανατιναχθεί μαζί με την 11χρονη κόρη του
Θρίλερ η κατάσταση ομηρίας στο Σύδνεϋ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάσταση ομηρίας στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας καθώς ταμπουρωμένος σε κτίριο το οποίο στεγάζει δικηγορικά γραφεία, βρίσκεται από το πρωί ένας Αυστραλός ο οποίος κρατάει ως όμηρο την 11χρονη κόρη του και ισχυρίζεται ότι κρύβει βόμβα στο σακίδιό του.


Ο άνδρας μαζί με την κόρη του μετέβησαν στο κτίριο που βρίσκεται στην Παραμάτα, ένα προάστιο κοντά στο Σύδνεϋ, και είπε στην μοναδική υπάλληλο που βρισκόταν εκεί ότι μέσα στο σακίδιό του μεταφέρει μία βόμβα, μετέδωσε το αυστραλιανό δίκτυο ABC στην ιστοσελίδα του.

Η αστυνομία απέκλεισε τον κεντρικό δρόμο μπροστά από το κτίριο και αργότερα ο άνδρας εμφανίστηκε για λίγο στο παράθυρο φορώντας την περούκα δικαστή, αλλά χωρίς πουκάμισο.

Η αστυνομία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του. Σύμφωνα με τον βοηθό του επικεφαλής της αστυνομίας, Ντένις Κλίφορντ, ο άντρας έχει διατυπώσει απειλές επομένως, εφόσον δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενο του σακιδίου του οφείλουν να υποθέσουν, όπως εξηγεί ο ίδιος, ότι «αυτό που λέει ισχύει στην παρούσα φάση.»


"Εξακολουθούμε να ανησυχούμε για το περιεχόμενο του σακιδίου που έχει μαζί του," δήλωσε ο Κλίφορντ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι δεν βρίσκεται πλέον κανένας μέσα στο γραφείο εκτός από τον άνδρα και το κορίτσι.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την δικαστικό υπάλληλο μετέδωσαν ότι ο άνδρας ζήτησε αρχικά να δει κάποιον δικαστικό αξιωματούχο.

"Ήταν προγραμματισμένο να πάει στο δικαστήριο σήμερα, αλλά δεν μπορούσε να βρει αυτό το πρόσωπο και νομίζω ότι απλώς 'το 'χασε'," είπε σε εφημερίδα η υπάλληλος.

Η αστυνομία άφησε να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις με τον άνδρα μπορεί να συνεχιστούν μέχρι το βράδυ.