ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ο βασιλιάς θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με 150 κοινούς θνητούς! (vid)

Ολλανδία: Ο βασιλιάς θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με 150 κοινούς θνητούς! (vid)

Μεταξύ όσων εκφράσουν την επιθυμία να γιορτάσουν μαζί με τον βασιλιά θα γίνει κλήρωση στις 3 Μαρτίου για να επιλεγούν οι 150 τυχεροί.

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, που θα κλείσει τα 50 στις 27 Απριλίου, αποφάσισε να προσκαλέσει με την ευκαιρία αυτή στα ανάκτορα, στο Άμστερνταμ, 150 ανθρώπους που γιορτάζουν την ίδια ημέρα τα γενέθλιά τους.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος (www.WA50.nl) όπου οι υποψήφιοι προσκεκλημένοι θα μπορούν να εγγραφούν. Μεταξύ όσων εκφράσουν την επιθυμία να γιορτάσουν μαζί με τον βασιλιά θα γίνει κλήρωση στις 3 Μαρτίου για να επιλεγούν οι 150 τυχεροί. Πάντως για να έχει κανείς δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να έχει γεννηθεί στις 27 Απριλίου, να είναι μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας, να είναι άνω των 20 ετών και φέτος η ηλικία του να διαιρείται με το 5, διευκρίνισαν στην ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα.

Οι τυχεροί κοινοί θνητοί θα προσκληθούν από τον βασιλιά και τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Μάξιμα, σε δείπνο στις 28 Απριλίου. Αμέσως μετά το παλάτι θα μείνει ανοιχτό για το κοινό για τις επόμενες 50 ώρες.

Η 27η Απριλίου είναι αργία στην Ολλανδία. Για να τιμήσουν τον βασιλιά τους χιλιάδες Ολλανδοί ντύντοναι στα πορτοκαλί και συμμετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις