Κατέσχεσαν πολυτελές ιστιοφόρο δισεκατομμυριούχου γιατί χρωστούσε… 15 εκατ. ευρώ! (photos)

Κατέσχεσαν πολυτελές ιστιοφόρο δισεκατομμυριούχου γιατί χρωστούσε… 15 εκατ. ευρώ! (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η τσιμπίδα του νόμου δεν έκανε τη χάρη στον πάμπλουτο Ρώσο Αντρέι Μελνιτσένκο, ο οποίος δεν κατέβαλε ποτέ στην γερμανική εταιρεία που κατασκεύασε το σκάφος του, το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Το παρθενικό ταξίδι του Sailing Yacht A, του πολυτελέστατου ιστιοφόρου που αξίζει 400 εκατ. ευρώ, ήταν περιπετειώδες και δεν είχε καλή κατάληξη, αφού κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Ρώσος Αντρέι Μελνιτσένκο, δεν πρόλαβε να το χαρεί καθώς οι αρχές το κατέσχεσαν για οφειλή 15,3 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία που κατασκεύασε το 143 μέτρων σκάφος!

Το σκάφος, τα ιστία του οποίου είναι τρεις φορές υψηλότερα από τον Μπιγκ Μπεν, ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες από τα ναυπηγία του Κιέλου προκειμένου να γίνουν οι τελευταίοι έλεγχοι στη θάλασσα ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί στο Ρώσο μεγιστάνα.

SHIP99

Την περασμένη Τετάρτη, όμως, το πλοίο κατασχέθηκε ενώ βρισκόταν στο Γιβραλτάρ.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν για την κατάσχεση του σκάφους η εταιρεία Nobiskrug υποστηρίζει ότι της οφείλονται 9,8 εκατ. ευρώ εκπρόθεσμων πληρωμών ενώ άλλα 5,5 εκατ. ευρώ οφείλονται σε υπεργολάβους.

Εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως απίστευτη και ότι «το δυσάρεστο επεισόδιο» θα λήξει.

Ο Μελνιτσένκο διαλέγει το όνομα Α για τα σκάφη του προκειμένου να φαίνονται πρώτα στους σχετικούς καταλόγους.

Το επιβλητικό σκάφος, που... φιλοτέχνισε ο Φίλιπ Σταρκ, είναι μακρύτερο από ό,τι 13 βρετανικά λεωφορεία, έχει ελικοδρόμιο, πισίνα, υποβρύχιο παρατηρητήριο και χρειάζεται 54 άτομα πλήρωμα.

PHOTO GALLERY