Εκλογές Γερμανία: Ανακτά το προβάδισμα έναντι του Σουλτς η Μέρκελ

Εκλογές Γερμανία: Ανακτά το προβάδισμα έναντι του Σουλτς η Μέρκελ

Οι συντηρητικοί (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ προηγούνται των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία θα δημοσιευθεί αύριο (22/2) και παρουσιάζει μια εικόνα αντιστρόφως ανάλογη σε σύγκριση με εκείνη που παρουσιαζόταν σε άλλη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε προχθές Κυριακή.

Η δημοσκόπηση της Allensbach, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, φέρει τη συντηρητική παράταξη της Μέρκελ να συγκεντρώνει το 33% των προθέσεων ψήφου και το SPD να ακολουθεί με ένα 30,5%.

Κατά την ίδια έρευνα, το αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 8,5% των προθέσεων ψήφου, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) και οι Πράσινοι ένα 8%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κατά την έρευνα που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε φέρονται να συγκεντρώνουν το 7% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό δηλαδή πάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για να μπουν στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή.

Η έρευνα της Άλενσμπαχ σε δείγμα 1.542 ψηφοφόρων διεξήχθη από την 1η ως τη 15η Φεβρουαρίου.