ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το Λονδίνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο καμικάζι της Μοσούλης ήταν Βρετανός υπήκοος

Βρετανία: Το Λονδίνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο καμικάζι της Μοσούλης ήταν Βρετανός υπήκοος

Η βρετανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο Ιράκ, κοντά στη Μοσούλη, ήταν ένας Βρετανός που είχε κρατηθεί για κάποιο διάστημα στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο.

"Αναφέρθηκε ως γεγονός για το πρόσωπο αυτό, όμως δεν υπάρχει καμία ανεξάρτητη επιβεβαίωση της ταυτότητας του άνδρα που πιστεύεται ότι σκοτώθηκε στη Μοσούλη", είπε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

"Προσφανώς, η κατάσταση που επικρατεί στη Συρία σημαίνει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να επαληθεύουμε τίποτα στη Συρία", πρόσθεσε.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε ανακοινώσει ότι ο Άμπου Ζακαρίγια αλ Μπριτάνι, ένας Βρετανός υπήκοος, πυροδότησε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε μια στρατιωτική βάση στα νοτιοδυτικά της Μοσούλης. Το πραγματικό όνομά του ήταν Ρόναλντ Φίντλερ αλλά το 1994 εξισλαμίστηκε και άλλαξε το όνομά του σε Τζαμάλ Ουντίν αλ Χάριθ.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δυτικών χωρών ανέφεραν ότι ο αλ Χάριθ είχε λάβει αποζημίωση για την κράτησή του στο Γκουαντάναμο επί δύο χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις