ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας σε πολυσύχναστη αγορά της Λαχόρης (Vid)

Μακελειό στο Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας σε πολυσύχναστη αγορά της Λαχόρης (Vid)

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (23/2) και 20 ακόμη τραυματίστηκαν, όταν βόμβα εξερράγη σε πολυσύχναστη αγορά της Λαχόρης στο ανατολικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία και οι υπηρεσίες παροχής των πρώτων βοηθειών.

«Πρόκειται για μια επίθεση με βόμβα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Πουντζάμπ, ο Νάγιαμπ Χάιντερ.

«Υπάρχουν θύματα και τραυματίες, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον ακριβή αριθμό τους καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης», πρόσθεσε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τη συνοικία όπου υπάρχουν πολλές κατοικίες, τράπεζες και καφέ, σύμφωνα με αξιωματούχους, έπειτα από μια «τρομακτική έκρηξη», όπως την χαρακτήρισε ένας εργαζόμενος σε τράπεζα.

«Βγήκαμε από το κτίριο και είδαμε ότι οι μηχανές που ήταν σταθμευμένες έξω είχαν πάρει φωτιά και όλα τα παράθυρα των γύρω κτιρίων ήταν σπασμένα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Κούραμ.

Ο Νάγιαμπ Χάιντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Πουντζάμπ, ανέφερε από την πλευρά του ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια «βόμβα» η οποία πυροδοτήθηκε είτε με τηλεχειρισμό είτε ήταν ωρολογιακή.

Το Πακιστάν έχει πληγεί από ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Σχετικές ειδήσεις