Συναγερμός στη Γερμανία: Σαλαφιστής σχεδίαζε να παγιδεύσει και να σκοτώσει αστυνομικούς

Συναγερμός στη Γερμανία: Σαλαφιστής σχεδίαζε να παγιδεύσει και να σκοτώσει αστυνομικούς

Στη σύλληψη ενός 26χρονου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε να παρασύρει αστυνομικούς ή στρατιώτες σε μια παγίδα και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδια βόμβα, προέβη η αστυνομία της Γερμανίας, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του νεαρού Γερμανού, στην πόλη Νόρτχαϊμ της Κάτω Σαξονίας, βρέθηκαν χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών.

«Ο ύποπτος ανήκει στο σαλαφιστικό ρεύμα και έχει προφυλακιστεί από την Τετάρτη, κατηγορούμενος για τον σχεδιασμό μιας σοβαρής πράξης που απειλεί την ασφάλεια του κράτους», πρόσθεσαν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης Τσέλε.

Το όνομά του δεν δόθηκε πάντως στη δημοσιότητα, ενώ η αστυνομία και η εισαγγελία χαρακτήρισαν τη σύλληψη «μεγάλη επιτυχία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας εκτιμούν ότι στη χώρα ζουν σήμερα περίπου 10.000 ριζοσπάστες ισλαμιστές, ενώ από αυτούς, οι 1.600 πιστεύεται ότι έχουν κάποια σχέση με την «τρομοκρατία».

Το 2016 το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και εκείνη στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους…