Κροατία: Φραστική ρατσιστική επίθεση στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμι Φοξ

Κροατία: Φραστική ρατσιστική επίθεση στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμι Φοξ

Με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμι Φοξ απευθύνθηκαν δύο Κροάτες, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για "διατάραξη της δημόσιας τάξης με ιδιαίτερα αλαζονικό και απρεπή τρόπο".

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακή στο Ντουμπρόβνικ, στη νότια Κροατία, όπου ο Τζέιμι Φοξ αυτήν την περίοδο συμμετέχει στα γυρίσματα μιας ταινίας, μιας νέας εκδοχής του Ρομπέν των Δασών.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Κροατίας, ο Φοξ δέχτηκε φραστική ρατσιστική επίθεση ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο. Ο βραβευμένος ηθοποιός είχε γράψει στο Instagram ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης αλλά στη συνέχει διέγραψε την ανάρτηση.

Η αστυνομία πάντως ανέφερε ότι οι δράστες, δύο άνδρες ηλικίας 44 και 50 ετών, συνελήφθησαν επειδή προσέβαλαν το προσωπικό και τους πελάτες του εστιατορίου, χωρίς να διευκρινίζεται αν στους "πελάτες" αυτούς περιλαμβανόταν ο ηθοποιός.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός μήνα ή πρόστιμο ύψους περίπου 700 ευρώ.

Στην ταινία "Ρομπέν των Δασών: Η αρχή" πρωταγωνιστεί ο Βρετανός ηθοποιός Τέιρον Έγκερτον. Ο Φοξ, που έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για την ταινία "Ρέι", παίζει τον Λιτλ Τζον, τον σύντροφο του Ρομπέν.

Η ταινία πρόκειται να προβληθεί στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2018. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, η πόλη του Ντουμπρόβνικ μεταμορφώθηκε στο μεσαιωνικό Νότιγχαμ για δύο εβδομάδες.