Σάλος με την πρόταση θρυλικού αθλητή για «μαζική σφαγή» των καρχαριών

Σάλος με την πρόταση θρυλικού αθλητή για «μαζική σφαγή» των καρχαριών

Υπέρ «της μαζικής σφαγής» καρχαριών στη Ρεϊνιόν, μετά τη φονική επίθεση εναντίον ενός μπόντι- μπόρντερ την Τρίτη (23/2), τάχθηκε ο θρύλος του σερφ Κέλι Σλέιτερ.

«Δεν θα γίνω δημοφιλής λέγοντας κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχει ανάγκη για τη μαζική σφαγή (καρχαριών) στη Ρεϊνιόν και αυτό θα πρέπει να γίνεται καθημερινά», έγραψε, στο λογαριασμό στο Instagram του Ζερεμί Φλορέ, ο Αμερικανός, ο οποίος έχει κηρυχθεί έντεκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σερφ.

Ο Σλέιτερ έκανε το σχόλιο αυτό κάτω από μια φωτογραφία που ανήρτησε ο Γάλλος σέρφερ χθες Τετάρτη για να αποτίσει φόρο τιμής στο νεαρό άνδρα που σκοτώθηκε από έναν καρχαρία την Τρίτη.

«Υπάρχει μια τεράστια ανισορροπία στον ωκεανό εκεί», πρόσθεσε ο Σλέιτερ, υπογραμμίζοντας: «Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να βρει μια λύση το συντομότερο δυνατό. Είκοσι επιθέσεις από το 2011;!».

Οι δηλώσεις του Κέλι Σλέιτερ, που είναι γνωστός για τον ακτιβισμό του υπέρ των ωκεανών, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στην κοινότητα των σέρφερς, ξεκινώντας από τον Φλορέ, ο οποίος ευχαρίστησε τον 45χρονο Αμερικανό.

«Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιό σου, μας δίνει ελπίδα να ξέρουμε ότι κάποιος που γνωρίζει τόσο καλά το περιβάλλον κατανοεί τον εφιάλτη που ζούμε εδώ», έγραψε ο Φλορέ.

«Το πρόβλημά μας εδώ είναι οι καρχαρίες ταύροι, σκοτώνουν τα πάντα, περιλαμβανομένων πολλών προστατευόμενων ειδών καρχαριών», κατήγγειλε ο Γάλλος σέρφερ και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και για κάποιους αυτό είναι κανονικό, όμως δεν είναι».

Ο Φλορέ, που επίσης δηλώνει υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε ότι «έχω κουραστεί να θρηνώ τους αδελφούς μας».

«Και προς όλους τους επικριτές μας: προσπαθήστε να κατανοήσετε την κατάστασή μας προτού πείτε την άποψή σας χωρίς να ξέρετε», κατέληξε.