Η χιουμοριστική απάντηση του Παρισιού στον Τραμπ για την τουριστική κίνηση στη Γαλλία

Η χιουμοριστική απάντηση του Παρισιού στον Τραμπ για την τουριστική κίνηση στη Γαλλία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε σήμερα έναν ανώνυμο «φίλο του» που δεν πατάει πλέον το πόδι του στη γαλλική πρωτεύουσα, για να υπερασπιστεί τη μεταναστευτική πολιτική του.

Με χιούμορ και με στοιχεία για την τουριστική κίνηση στη Γαλλία απάντησαν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και η δήμαρχος του Παρισιού στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον «φίλο του τον Τζιμ» που δεν πηγαίνει πια διακοπές στην Πόλη του Φωτός λόγω της εγκληματικότητας και των τρομοκρατικών ενεργειών.

«Περίπου 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη Γαλλία το 2016, θα είναι πάντα καλοδεχούμενοι» ήταν η απάντηση που έδωσε μέσω του Twitter ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό. Ο υπουργός συνόδευσε την ανάρτησή του με τις ετικέτες #Paris, #Traump, #Nice και #SurvivorTree, την ονομασία δηλαδή που δόθηκε στο μοναδικό δέντρο που σώθηκε όταν κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης, την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έγραψε, επίσης στο Twitter, ότι κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 «οι κρατήσεις Αμερικανών τουριστών στο Παρίσι έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με το 2016». Η ανάρτησή της δημάρχουν συνοδευόταν από τη χιουμοριστική ετικέτα #Donald&Jim, τα ονόματα δηλαδή του Αμερικανού προέδρου και του «πολύ, πολύ ισχυρού φίλου του» που όπως ισχυρίστηκε ο Τραμπ φοβάται πλέον να ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα.