ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απειλές για βόμβες σε 16 εβραϊκά κέντρα και σχολεία

ΗΠΑ: Απειλές για βόμβες σε 16 εβραϊκά κέντρα και σχολεία

Στο πέμπτο κατά σειρά κύμα τέτοιου είδους απειλών φέτος.

Τουλάχιστον 16 εβραϊκά κέντρα και σχολεία στις ΗΠΑ κατήγγειλαν ότι έλαβαν προειδοποιήσεις για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σήμερα, μετέδωσε το NBC News, στο πέμπτο κατά σειρά κύμα τέτοιου είδους απειλών φέτος, που αναζωπύρωσε τους φόβους για αναβίωση του αντισημιτισμού στην χώρα.

Τις απειλές, οι οποίες αποδείχθηκαν φάρσες, δέχθηκαν κέντρα στη Βόρεια Καρολίνα, το Ντέλαγουερ, την Αλαμπάμα, την Πενσιλβάνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, την Φλόριντα και την Ιντιάνα, σύμφωνα με το NBC News. Για κάποια από τα κέντρα αυτά ήταν η δεύτερη ή τρίτη φορά φέτος που στοχοθετήθηκαν.

Η JCC Association, που συγκεντρώνει όλα τα εβραϊκά κοινοτικά κέντρα στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν απειλές.
Εβραϊκές οργανώσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καταδίκασαν όλοι την αύξηση των περιστατικών απειλών, όπως επίσης τον βανδαλισμό εβραϊκών κοιμητηρίων. Η αστυνομία γνωστοποίησε χθες ότι περίπου 100 ταφόπλακες καταστράφηκαν σε εβραϊκό κοιμητήριο στην Φιλαδέλφεια.

Μαθητές απομακρύνθηκαν σήμερα και από το σχολείο Charles E. Smith Jewish Day στο Ρόκβιλ του Μέριλαντ και το σχολείο Gesher Jewish Day στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια, καθώς δέχθηκαν τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, έγινε γνωστό από την Εβραϊκή Ομοσπονδία της ευρύτερης περιοχής της Ουάσιγκτον.

Σχετικές ειδήσεις